Boží hod vánoční: není dárek jako dárek

Není dárek jako dárek. Na Boží hod vánoční se zpravidla seznamujeme nejen s tím, jak velkou radost nám udělal, ale co umí a k čemu nám bude užitečný. Dárky dostává každý, ve Zlíně dokonce i bezdomovci.

Dva muži středního věku letos tráví vlivem nejrůznějších okolností i vlastních životních „kopanců“ Vánoce na místě pro jiné stěží představitelném. Noc na dnešek prospali při teplotě kolem nuly na matracích ve spacáku pod zlínským nadjezdem na Jižní Svahy. „Brácha mi udělal velikou radost, přinesl mi na Štědrý den nějaké peníze, pár korun jsme přidali a koupili jsme si rádio na baterky, hned tu bylo veseleji,“ popisuje, jak se dostal k dárku, který nečekal, jeden z dvojice přátel, pan Luděk.

Úplně jiný dárek si dala sama Jana Mikulcová z Otrožské Nové Vsi. „Dlouho jsem pracovala ve zdejších lázních, teď jsemi si řekla dost a vrhla jsem se takříkjaíc na vlastní nohy. Přímo doma mám obchůdek s krásnými věcmi, nejen vánočními.“ Jana Mikulcová ví o čem mluví, léta patří k nejlepším světovým malérečkám kraslic a vyrábí i spoustu jiných nádherných věcí. „Konkurence je jen tady u nás hodně ostrá, tak uvidím, jestli to bude i k uživení,“ dívá se na svůj svět krásných věcí.

Poněkud specifický dárek připravil pro své oblíbence,fotbalisty 1.FC Slovácko jeden z jejich nejvěrnějších fanoušků Marek Němec. „Letos jsem poprvé dělal vlastní víno, vůbec první dvě láhve budou patřit fotbalistům, věřím, že se ani na jaře v nejvyšší soutěži neztratí,“ doufá vinař- začátečník.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x