Zlínská radnice investovala do dětských hřišť přes 3,5 milionu korun

ZLÍN - Zlínská radnice investovala v letošním roce do oprav dětských hřišť 3,6 milionu korun, kompletní rekonstrukce se dočkalo i hřiště pod ulicí Polní na sídlišti Jižní Svahy a sportoviště v ulici Pod Rozhlednou ve čtvrti Letná. Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Rekonstrukce dalšího sportoviště, které se nachází v ulici Křiby, ještě probíhá. V tomto případě jde o práce v rámci první etapy.

Hřiště pod ulicí Polní nechalo město zásadně zmodernizovat, a to nákladem 1,1 milionu korun. Určeno je pro tří až dvanáctileté děti. „Mohou si vybrat z široké nabídky herních prvků, které na jiném hřišti ve Zlíně ani jeho místních částech nenajdou. Najdou zde houpací kolotoč, pružinové houpadlo, herní sestavu nazvanou Králičí stezka, závěsnou houpačku s bezpečnostním sedákem pro nejmenší nebo otáčející se šálek,“ vyjmenovala Petra Nováková z odboru městské zeleně. Dodala, že hřiště je oploceno a dopadovou plochu tvoří barevné pruhy z pryže, pískoviště jsou vybavena natahovacími sítěmi proti znečištění písku. Hřiště tak splňuje všechny náročné technické a bezpečnostní kritéria vyplývající z evropských norem.

Zcela nové hřiště vyrostlo letos na zahradě mateřské školy Malenovice v ulici Milíčova. Výjimečné je moderními 3D herními prvky, například skluzavkami a lezeckými prvky. Polovinu z potřebné částky 400 tisíc korun zajistila od sponzorů ředitelka zařízení Dana Bařinová, druhou poskytl realizátor stavby, soukromá společnost.

Investovat do dětských hřišť bude město i v roce příštím. „V tuto chvíli například uzavíráme výběrové řízení na rekonstrukci zařízení v ulici Česká. Samotné práce potrvají od března do května,“ sdělil náměstek primátora Bedřich Landsfeld (M.O.R.).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x