Na Štěpána bylo pána: Berani jasně dominovali

Vánoční úsloví o tom, že na Štěpána není pána, vzalo ve 33. kole hokejové Tipsport extraligy ve Zlíně za své. Pánem v duelu s Chomutovem byli domácí Berani a svého soupeře z chvostu tabulky dokázali přehrát i porazit. Vyhráli doma už pošesté v řadě, tentokrát 5:2.

Zápas měl úvod, jako by se ještě vybalovaly gólové dárečky. Po parádní bombě Matějíčka vedli domácí, hostující Pavlas ale snadno odpověděl švihovou ránou, na kterou Sedláček asi moc neviděl. Pak znovu skórovali domácí, když polovlastní gól hostů připadl do statistik Kubišovi, ale po Frolíkově průniku a dorážce Zálešáka bylo v 11. minutě znovu srovnáno. „Mysleli jsme si v tu dobu, že to půjde samo, ale mýlili jsme se,“ postřehl domácí asistent trenéra Vlacha Jurík.

Ve druhé třetně se lámal chleba a „lámači“ byli rozhodně domácí, hráli daleko zodpovědněji dozadu a to se vyplatilo,. Dva góly Balaštíka (15. zásah v sezóně) a Melenovského už vlastně rozhodly. „Vrátili jsme se k důsledné obraně a to bylo stěžejní,“ konstatoval Juraj Jurík.

V závěru pak stvrdil výhru Beranů a upevnění skvělé druhé pozice v tabulce znovu Kubiš, hrající i tentokrát v první Leškově formaci. Do konce roku čekají úspěšný tým ještě dvě prověrky. Nejdříve jede v pátek na led pražské Sparty mohutně usilující o pozici v play off, pak se chystá bonbónek na předposlední den roku, PSG hostí Kladno a na zápas Jágrova výběru bude znovu vyprodáno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x