Zlín zvítězil v soutěži o nejkrásnější hřiště

ZLÍN - Hřiště v Centrálním parku na zlínském sídlišti Jižní Svahy, přezdívané Pyramida, zvítězilo v celorepublikové soutěži a získalo titul Nejkrásnější dětské hřiště. Zlin.cz to oznámil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Titul si zlínské hřiště odneslo díky přízni lidí, kteří pro něj hlasovali ve finále celostátní soutěže pořádané Moravským hospodářstvím.

O prestižní ocenění se v závěrečném internetovém hlasování utkalo celkem šest hřišť, která vybrala pětičlenná odborná porota. Pyramida získala 34 procent všech hlasů. „Jsme rádi, že máme ve Zlíně takto oblíbené hřiště. Pyramida si tento titul rozhodně zaslouží,“ konstatoval náměstek primátora Bedřich Landsfeld (M.O.R.), do jehož kompetencí oblast dětských hřišť ve Zlíně patří.

Druhé místo v soutěži získalo dětské hřiště v Přerově díky 18 procentům získaných hlasů, třetí příčku obsadilo zařízení z Velkého Meziříčí, pro které hlasovalo 16 procent lidí. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 60 hřišť, z nichž tři byla ze Zlína.

Vítězné zlínské hřiště tvoří soustava lan vytvářejících síť, díky které získalo i svou přezdívku. Dopadové plochy jsou z pryže s originálním barevným vzorem, prostor je kvůli zvýšení bezpečnosti během hraní za snížené viditelnosti nasvícen bodovým reflektorem. Hřiště bylo sestaveno pro věkovou kategorii nad šest let, je oploceno a doplněno kamennými zídkami s lavicemi. Jeho výstavba stála asi 3,5 milionu korun.

Město se v současné době stará o více než tři stovky veřejně přístupných dětských hřišť a sportovišť.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x