Unikátní projekt Zdravý pohyb do škol bude v Otrokovicích pokračovat

OTROKOVICE - Vedení otrokovické radnice se rozhodlo podpořit unikátní projekt Zdravý pohyb do škol i v příštím roce. Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková

Díky projektu se děti z otrokovických základních škol mohou v příštím roce opět těšit na pohybové aktivity pod vedením trenérů. Projekt financuje město.

Vedení města zahájilo přípravy projektu v roce 2011, cílem bylo rozšířit tělesnou a pohybovou výchovu a sport do základních škol. „Rozhodli jsme se nakonec využít družiny jako zájmového útvaru, prostřednictvím kterého lze sdružit přihlášené žáky a nabídnout jim sportovní aktivity bez další profilace na jednotlivé druhy sportů,“ upřesnil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD). Děti jsou tak ve známém prostředí. „Navíc rodiče nic neplatí, mají postaráno o dítě v rámci školy a současně také zabezpečen kvalitní rozvoj tělesných dovedností. Trenéři jsou do projektu zapojeni zejména z důvodů odborného vedení dětí. Výhodou trenérů jsou i zkušenosti organizační, neboť nedílnou součástí práce je organizace soutěží a turnajů,“ doplnil Budek.

Do projektu Zdravý pohyb do škol je ve školním roce 2012/2013 zapsáno 456 dětí. Za necelé čtyři měsíce vydalo město Otrokovice na zabezpečení jeho chodu 190 tisíc korun. Největší společnou akci Vánoční řádění, která formou soutěží umožnila zhodnocení projektu, materiálně i finančně podpořili partneři akce, a to v celkové výši 160 tisíc korun. „V příštím roce počítáme s vynaložením 630 tisíc korun na realizaci projektu. Největší část finančních prostředků je určena na zajištění kvalifikovaných trenérů, zbytek bude využit na vybavení sportovními potřebami a organizaci sportovních turnajů a soutěží. Investujeme do zcela nového systému podpory výuky sportu na základních školách, který v širokém okolí nemá konkurenci. Podobný projekt bychom těžko hledali i v rámci celé republiky. Jeho hlavním přínosem je pozitivní vliv na zdraví, tělesnou i psychickou zdatnost, je ale také silnou a účinnou prevencí obezity, hazardu, alkoholu, drog, šikany a kriminality,“ dodal Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x