Během silvestrovské noci ošetřili zlínští lékaři dobité i opilé pacienty

ZLÍN - Během silvestrovské noci ošetřili lékaři zlínské Krajské nemocnice T. Bati desítky pacientů. Jak Zlin.cz informovala mluvčí nemocnice Karla Havlíková, často se jednalo o pacienty, kteří utrpěli úrazy při různých bitkách.

Mnohé z pacientů museli lékaři hospitalizovat a některé čeká operace.

Od půlnoci ošetřili zdravotníci traumatologického oddělení zlínské nemocnice 20 pacientů, z toho většina byla opilých a s poraněním po napadení. Někteří z nich napadali i ošetřující personál a asistovat musela i policie. 

„Do ambulance přicházeli pacienti například s poraněním hlavy, otřesem mozku, s odřeninami i zlomeninami. Na úterý jsou k operaci připraveni dva pacienti se zlomeninami horní končetiny,“ řekl lékař traumatologického oddělení zlínské nemocnice Ondřej Havala.

Příjmovou ambulancí interní kliniky prošlo o silvestrovské noci 15 pacientů, z toho devět muselo být hospitalizováno například kvůli intoxikaci alkoholem a léky, zažívacím potížím nebo horečkám. Pacienti, kteří mohli po ošetření odejít domů, si stěžovali například na bolesti hlavy nebo vysoký krevní tlak.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x