VIDEO: Amnestie prezidenta republiky: o Janečkovi, Dvořákovi a Kučerovi se rozhodne v pátek

Mají velkou šanci. Trojice odsouzených mužů ze Zlína Martin Janečka, Dalibor Kučera a Radek Dvořák měla rozhodnutím Krajského soudu v Brně v nejbližších dnech nastoupit do vězení, shodně na dva roky. Prezidentská amnestie ale zřejmě z černé můry začátku roku udělá plnění těch nejrůžovějších snů.

Podle všeho splňují všichni tři odsouzení všechny podmínky, aby se vězení vyhnuli. Zřejmě jim bude trest změněn na podmíněný. Celkem by se amnestie měla týkat zhruba 6000 lidí. Už dnes mají při projednávání nejrůznějších případů plno práce soudy, především nižších instancí. Od Krajského soudu v Brně se případ tří mužů ze Zlína vrací v případě úkonů spojených s amnestií k soudu městskému.

Případ samozřejmě evidujeme, každopádně mám od soudce informaci, že se touto kauzou bude zabývat v pátek, dnes spolu s kolegy vyrazil řešit 150 případů do věznice,“ informovala mluvčí brněnského Městského soudu Gabriela Stočková.

Vlastní výkon amnestie není vůbec jednoduchý, brány věznic už ale dnes opustili první vězni, kteří by si jinak na svobodu museli počkat. Na téma prezidentské amnestie, mimochodem ta poslední je v České republice z února 1998, je i naše videoanketa.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x