Mezi ztrátami a nálezy se v Rožnově objevil kůň i motocykl

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Během roku 2012 se na rožnovské městské policii sešlo v rámci ztrát a nálezů celkem 177 věcí. Jak Zlin.cz řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross, mezi nálezy se objevil i živý kůň či motorka. 

„Nejčastěji evidujeme klíče od domů či vozidel, různé doklady, registrační značky vozidel, jízdní kola, platební karty nebo mobilní telefony. Mezi kuriózní nálezy pak řadíme desetiletého koně, čtyři koťata či motocykl Yuki,“ uvedl ředitel rožnovských strážníků Daniel Vašut.

Mezi nálezy se objevily také peníze. „Nejmenší finanční obnos, který odevzdal občan města na policii, činil 20 korun. Nejvyšší byl vloni 10 tisíc korun. Finanční obnosy se podařilo ve většině případů předat majitelům,“ doplnil Vašut.

Odevzdaný nález je ponechán v úschově na městské policii po dobu šesti měsíců. Pokud se za tu dobu nepodaří zjistit majitele, stává se vlastníkem nálezu město. „Většinou jde ale o staré, nefunkční nebo nehygienické a neupotřebitelné věci. Tyto nálezy končí ekologickou likvidací. Výjimkou jsou jízdní kola, která byla po uplynutí šestiměsíční lhůty věnována městem na charitativní akci Kola pro Afriku,“ uzavřel ředitel městské policie Vašut.