Rožnovský místostarosta rezignoval na své funkce

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovský místostarosta Alois Vychodil (ODS) rezignoval k 3. lednu na všechny své funkce ve vedení města. Jak Zlin.cz řekl mluvčí města Tomáš Gross, za odchodem místostarosty stojí zdravotní důvody.

Po šesti letech tak Vychodil odchází nejen z postu místostarosty, ale také ze zastupitelstva města a tím pádem také z rady města.

„Důvody jsou jen a pouze zdravotní, nemá smysl spekulovat nad dalšími příčinami. Od druhé poloviny loňského roku se potýkám s následky úrazu, pravidelně docházím na rehabilitace, ale stav se bohužel nelepší,“ uvedl Alois Vychodil.

Místostarosta byl odpovědný za investice, správu majetku, životní prostředí a projektové řízení. V průběhu svého působení na rožnovské radnici se zasadil o realizaci řady projektů. Jednalo se například o výstavbu pěší komunikace s kanalizací Tylovice – Hážovice, rekonstrukci školských zařízení, parkoviště v ulici Sokolská, inženýrské sítě včetně vodovodu Dolní Paseky a řadu dalších. Mimořádnými akcemi bylo obnovení historického Hudebního altánu v parku v roce 2009 a výstavba Jurkovičovy rozhledny v loňském roce. Rozpracovány jsou projekty na rozšíření jízdních pruhů mostu u světelné křižovatky, příprava protipovodňových opatření na Dolnopaseckém potoku a další.

Pozici v zastupitelstvu města obsadí na základě výsledku voleb z roku z 2010 náhradník. Kdo usedne do uvolněného křesla místostarosty Rožnova prozatím není stanoveno. I zde ovšem bude muset být kandidát schválen zastupitelstvem města, jehož první zasedání v letošním roce je naplánováno na 5. března.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x