Kvůli necelým čtyřem stovkám přepadl mladík seniorku, teď mu hrozí až desetileté vězení

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští policisté zadrželi osmnáctiletého mladíka, který na Nový rok přepadl ve městě seniorku (73) a okradl ji o necelé čtyři stovky. Policejní mluvčí Lenka Javorková Zlin.cz sdělila, že pachateli nyní hrozí až desetileté vězení. 

Událost se stala 1. ledna kolem druhé hodiny odpoledne v ulici Vodní ve Valašském Meziříčí. Očitá svědkyně uvedla, že  při venčení psa uviděla z břehu řeky Bečvy, jak se na protějším břehu řeky mladý muž přetahuje se starou paní o kabelku.

„Seniorka pak upadla na kolena a mladík jí kabelku z ruky vytrhl. Poodběhl kousek dál a vytáhl peněženku, kterou prohledával. Stará paní na něho zavolala, ať jí peněženku i bez peněz vrátí, protože tam má doklady. Mladý muž hodil peněženku směrem k ženě a s penězi utekl,“ popsala událost Javorková.

Strážníci začali společně s policisty po muži pátrat a nakonec ho zadrželi v místě bydliště, odkud putoval do policejní cely. „Mladík se k loupeži přiznal. Řekl nám, že ukradené peníze hned hodil do hracího automatu. Ve čtvrtek dopoledne jsme mu sdělili obvinění z loupeže a propustili ho na svobodu. Za loupež mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x