Policie obvinila muže z Lopeníku z pokusu dvojnásobné vraždy

LOPENÍK - Zlínští kriminalisté obvinili třicetiletého muže z pokusu o vraždu, pobodal v Lopeníku svou bývalou tchýni (61) a bývalého švagra (37). Policejní mluvčí Jana Macalíková Zlin.cz sdělila, že pachateli hrozí až dvacetileté vězení.

Událost se stala ve středu večer v domě v obci Lopeník na Uherskohradišťsku. Oba pobodaní utrpěli těžká zranění, se kterými je záchranná služba převezla do nemocnice. Oba byli ohroženi na životech, v současnosti má být jejich stav dle aktuálního vyjádření lékařů vážný, leč stabilizovaný.

Muž se zločinu dopustil ve středu kolem 22. hodiny. Se svým bývalým švagrem popíjeli alkohol, což umocnilo hádky a neshody, které mezi nimi byly. Pachatel pak v kuchyni vzal nůž s devatenácticentimetrovou čepelí a na staršího muže zaútočil. „Do bitky se zapletla matka poškozeného, kterou pachatel bezohledně pobodal také. Oba zranění lidé se po chvíli dostali ven z domu na zahradu, kde zůstali bezmocně ležet. Pachatel šel za nimi, a když uviděl, v jakém jsou stavu, sám zavolal lékařskou pomoc,“ upřesnila Macalíková.

Ve čtvrtek policie násilníka obvinila z pokusu o vraždu. „Z vyšetřování vyplynulo, že pachatel se dopustil úmyslného jednání, protože vzhledem k tomu, s jakou intenzitou a četností bodal, musel vědět, že obě své oběti může zabít. V průběhu dnešního dne podáme návrh na vzetí do vazby. Ve vězení může muž skončit až na 20 let,“ dodala Macalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x