Muž na Uherskohradišťsku vyhrožoval rodičům i policii, skončil na psychiatrii

STARÉ MĚSTO - Do psychiatrické léčebny putoval třicetiletý muž, který ve Starém Městě na Uherskohradišťsku vyhrožoval rodičům. Pěstí napadl jednoho ze zasahujících policistů, sdělil Zlin.cz mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Incident se stal během týdne, ale policie o něm informovala až nyní. „Syn neměl již několik měsíců v bytě trvalé bydliště kvůli opakovanému napadání rodičů. Před svátky je však prosil, aby jej nechali u sebe. Vyhověli mu,“ uvedl Mergental.

Muž ale po svátcích odmítal odejít. Rodičům navíc vyhrožoval zapálením domu, pokud jej vyhodí. Starší manželé se proto obrátili na policii.

Když policisté vyzvali muže k opuštění, vrhl se na ně se slovy, že je zabije. „Pěstí udeřil jednoho z členů hlídky do obličeje. Ihned poté jej policisté zadrželi a přepravili do policejní cely,“ řekl mluvčí.

Policie vše prověřuje jako násilí proti úřední osobě, za což zákon ukládá až čtyři roky vězení. Podle Mergentala je to již potřetí, co policisté stejného muže vykazovali z domu jeho rodičů kvůli násilí. „Za skutky byl v minulosti stíhaný. Rovněž byl vyšetřovaný kvůli útoku na policisty,“ dodal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x