Radnice ve Vsetíně přemění koupaliště na sportovní a rekreační areál

Vsetínská radnice vyřešila otázku koupaliště u průmyslovky, které musela loni uzavřít kvůli zastaralosti a zpřísnění hygienických požadavků. Koupaliště přeměníme na sportovně-rekreační areál, sdělil Zlin.cz vsetínský místostarosta Stanislav Pavelec (TOP 09).

Koupaliště začalo sloužit ještě před II. světovou válkou. Jeho stav a náročná údržba si však minulý rok vyžádala uzavření, neboť náklady nutné k uvedení bazénu do souladu s normami by byly velmi vysoké. Radnice se rozhodla vyjít vstříc občanům, kteří při veřejných diskusích označovali koupaliště jako jednu z priorit.

Na žádný z dotačních titulů jsme nedosáhli, a proto jsme se rozhodli připravit projekt na proměnu koupaliště ve sportovně-rekreační areál. Akci zainvestujeme z vlastních prostředků,“ řekl Pavelec.

Město počítá s náklady okolo 35 milionů korun. „Nebude to žádný aquapark, ale areál pro odpočinek co nejširšímu okruhu obyvatel,“ podotkl místostarosta.

Během jara by měla vzniknout projektová dokumentace a následně město vyhlásí veřejnou soutěž na zhotovitele stavby. „Když vše půjde hladce, předpokládáme zahájení stavebních prací letos na podzim a dokončení před letní sezonou roku 2014,“ přiblížil Pavelec

Správcem areálu bude městská společnost Vsetínská sportovní.

Na místě současného koupaliště vznikne moderní nerezový bazén o rozměrech 25 na 13,5 metru s hloubkou 1,2 až 1,8 metru a se třemi drahami pro kondiční plavání. V jeho oddělené relaxační zóně lidé najdou vodní prvky od masážních trysek přes chrliče vody, houpací bazén, perličkovou lázeň a skluzavku. Vedle bude dětský bazén s hloubkou do 40 centimetrů.

Areál nabídne i nové dětské hřiště a víceúčelové hřiště s umělým povrchem. Nové bude i zázemí, protože stávající budova je nevyhovující.

Návrhy řešení areálu město pro občany uveřejní na internetových stránkách.