Uragán v závěru přivál tři body. PSG Zlín – HC Mountfield 5:2

Hodně pevné nervy museli mít fanoušci zlínských Beranů v utkání s českobudějovickým Mountfieldem. Ve třetí třetině domácí tým nejdříve vedl, pak hosté srovnali, ale v závěru přišla zlínská smršť. Zlín zapisuje ve 37. kole Tipsport extraligy velmi cennou výhru 5:2.

Hosté dorazili bez svých opor z NHL, která se zřejmě přeci jen rozběhne. Prospal s Michálkem vystoupili z autobusu cestou do Zlína v Pelhřimově…

Což ovšem Jihočechy rozhodilo možná jen v první třetině duelu, po ní domácí vedli přesnou ranou Linharta 1:0. Jihočeši se otřepali a Langhammer naznačil vyrovnáním ve 35. minutě, že Berany nečeká nic lehkého. 

Ve druhé přestávce si ale pěkně nabrousil čepel své hole dvacetiletý zlínský bek Zámorský. Ve 47. minutě poslal spoluhráče do vedení, jenže za minutku zkušený Kohn opět srovnal a otupil zlínskou euforii.

V samém závěru ovšem přišel zlínský gólový uragán. Nejdříve znovu Zámorský a po něm ještě Čech a nakonec Čajánek určili coby tři střelečtí králové, že se první domácí duel roku 2013 6. ledna vyvedl. Zlín zdolal České Budějovice po zajímavém průběhu 5:2. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x