Do Valašského Meziříčí může dorazit kolem dvacítky amnestovaných vězňů, strážníci jsou ve střehu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští strážníci se preventivně přichystali na návrat amnestovaných vězňů. Jak Zlin.cz uvedl valašskomeziříčský starosta Jiří Částečka, do města a jeho nejbližšího okolí by se jich mohlo vrátit kolem dvacítky. 

„Hromadné propouštění vězňů monitorujeme. Zaměřili jsme se především na ubytovny, restaurační zařízení či vlakové a autobusové zastávky. Přijali jsme opatření k zajištění veřejného pořádku. V případě zhoršení situace na žádost republikových policistů přijmeme zesílený výkon,“ informoval ředitel městské policie Ivan Kadora.

Městská policie v souvislosti s amnestovanými vězni řešila už dva případy, a to drobnou krádež v Kauflandu a problémy při vyřizování dávek státní sociální podpory.

Brány věznic opustili odsouzení, na které se vztahuje amnestie vyhlášená prezidentem Václavem Klausem. Dle sdělení Ministerstva spravedlnosti se na svobodu mohlo dostat téměř sedm tisíc vězňů. V České republice se v současnosti nachází 36 věznic, z toho deset vazebních. Před vyhlášením amnestie bylo za mřížemi zhruba 23 tisíc lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x