Vsetín se na veletrhu představí slivovicí i medovými perníky

VSETÍN - Město Vsetín se bude i letos prezentovat na brněnském veletrhu Regiontour, a to v rámci společné expozice Východní Morava, která sdružuje Slovácko, Kroměřížsko, Zlínsko, Luhačovicko a Valašsko. Návštěvníci se mohou těšit na valašskou slivovici i medové perníčky, Zlin.cz to sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová

Veletrh se letos koná od 17. do 20. ledna a jde o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě. Motto letošní expozice na veletrhu je Kulturní a církevní památky Východní Moravy (Zlínského kraje).

„Pro návštěvníky bude připravena prezentace o Vsetínsku a na 19. ledna i anketa s tipovací soutěží, se soutěžními otázkami zaměřenými na každou z oblastí Východní Moravy,“ nastínila program valašského stánku Monika Jelénková, referentka cestovního ruchu městského úřadu.

Na letošním ročníku veletrhu se předvedou také úspěšné cukrářky ze SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín se svou učitelkou odborných předmětů a zároveň trenérkou a držitelkou zlaté medaile z cukrářské olympiády Jaroslavou Londovou. Studentky předvedou jemné zdobení perníkových výrobků. K vidění zde budou exponáty, které získaly nejvyšší ocenění – zlatou medaili z mistrovství světa v Lucembursku v roce 2010 a ze světové olympiády IKA v Erfurtu v roce 2012. Vystavovat zde budou také repliku svatebního srdce, které putovalo do Anglie u příležitosti svatby prince Williama a Katie a za které škola obdržela poděkování od královské rodiny.

Při ochutnávkách tradičních valašských pokrmů pak nebude chybět ani slivovice. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x