Paráda: lídr na kolenou. PSG Zlín-Škoda Plzeň 4:1

Že nemůžete v hokeji prohrávat 1:2 a v týž moment naopak 2:1 vést? Ale jděte, pojďte s námi do 32. minuty šlágru 38. kola hokejové Tipsport extraligy. PSG Zlín, druhý tým tabulky, hostí suverenního lídra z Plzně. Nejdříve má velkou šanci domácí Holík, vytáhne z branky Svobodu, střílí, ale puk v síti nekončí, naopak z protiútoku se předvede jiný mladík, plzeňský Kovář a blafákem zarmoutí Horčičku v domácí kleci i ochozy.

Střih, rozhodčí jdou k videu a v okmažiku je všechno jinak. Holíkův puk opravdu neskončil v síti, ale za brankovou čarou zcela určitě! Pravidla jsou jasná, gól střílí domácí a hosté jsou místo nahoře dole, jejich gól samozřejmě platit nemůže.

A co víc, za chvíli hledá Petr Čajánek u branky kamaráda z útoku Ondřeje Veselého, ten promáchne, brankář Svoboda vyráží a další kamarád zlínského kapitána Jiří Marušák střílí – ovšem na účet Čajánka – de facto čistokrevného vlastence.

Co všechno může nabídnout hokej, k tomu přidejte plzeňské vedení chvíli před koncem první části, Čajánkovo vyrovnání po pěkné pumelici, anebo Holíkovu blafparádu v závěrečné části.

Berani zlomili plzeňské prokletí, v základní části se Západočechy doma naposledy vyhráli kdysi před třemi lety. Lídr skončil na kolenou, úplně zaslouženě se píše do historie extraligy PSG Zlín – Škoda Plzeň 4:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x