VIDEO: Ve Zlíně hoří sklad elektroniky, tři lidé se přiotrávili

ZLÍN - Požární poplach třetího stupně vyhlásili hasiči ve středu nad ránem ve Zlíně, a to kvůli mohutnému požáru uvnitř 103. budovy v bývalém svitovském areálu. Jak Zlin.cz řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil, ve vzduchu se mohou vyskytovat toxické látky a lidé by tam měli co nejméně vycházet ven.

Požár vypukl kolem jedné hodiny ranní. „Požár je specifický tím, že z venku nejde vidět. Hoří uvnitř budovy a z venku jde vidět jen hustý dým. Z toho důvodu nejsme schopni ani určit, kde přesně hoří. Vypadá to ale na první a druhé nadzemní podlaží. Podle prvotních informací by zde mohly být sklady elektroniky,“ poznamenal Netopil. Jak Zlin.cz zjistil, v objektu má sklady HP Tronic.

Statik zakázal hasičům vstup do objektu, takže hasební práce se musely omezit jen na venkovní. Dovnitř nikdo nesmí. „Nikdo netuší, co požár uvnitř budovy napáchal a jak poničil vnitřní konstrukce. Dovnitř proto z bezpečnostních důvodů nesmíme,“ vysvětlil Netopil. Dodal, že tři lidé se zplodin nadýchali a lehce přiotrávili. Do nemocnice ale putovat nemuseli. 

Z amplionů se od ranních hodin ozývá ve Zlíně výstraha. „Hlásí, že nemáme otevírat okna a pokud možno raději nevycházet ven. Trochu mě to po ránu vyděsilo,“ konstatovala paní Monika Prachařová ze sídliště Jižní Svahy.

Hasiči spolu s policií z preventivních důvodů vyklízejí nejbližší okolí. „Zajišťujeme přemístění techniky, osobních i nákladních aut i lidí do bezpečné vzdálenosti. Je to pro případ, že by se hořící budova zřítila. V souvislosti s lidmi se jedná o zaměstnance z asi tří přilehlých budov,“ doplnil Netopil

Hasiči si také požádali o mezikrajskou pomoc z Olomouckého kraje.

Video

Mapa


Zobrazit místo Ve Zlíně hoří sklad elektroniky, tři lidé se přiotrávili na větší mapě

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’13949′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚613‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13949‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x