Vsetínské laboratoře se proměnily v pláž

VSETÍN - Bývalé biochemické laboratoře ve vsetínské poliklinice se proměnily v relaxační místnost navozující pocit mořského pobřeží. Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské nemocnice Lenka Plačková. 

Nově vzniklé centrum má sloužit rodinám, které pečují o zdravotně postižené. „Z bývalé šatny se stala multisenzorická relaxační místnost, vedle je půjčovna speciálních pomůcek pro zdravotně postižené, o pár kroků dál místnost se stylizovaným stromem, určená k aktivačním činnostem s prvky muzikoterapie, arterapie a dalších technik,“ konstatovala Plačková.

Služby poskytuje centrum pro podporu rodin pečujících o zdravotně postižené Auxilium, které realizuje nejen ranou péči, osobní asistenci, ale také odlehčovací služby a řadu dalších ambulantních aktivit. Centrum také chystá Den otevřených dveří, a to ve středu 16. ledna od osmi do 16 hodin.

„Sdružení založily rodiny dětí a mladých lidí se zdravotním postižením nejen pro svou podporu, ale i pro pomoc ostatním pečujícím rodinám v regionu. Profesně pracujeme od roku 2003, donedávna jsme působili v prostorách Základní školy Vsetín Sychrov. Díky novým prostorám se lidem více přiblížíme,“ uvedla ředitelka organizace Božena Mikulíková.

V novém působišti se chce Auxilium zaměřit na rozvoj ambulantních služeb. „Kromě kanceláří zde jsou místnosti k aktivizačním činnostem s prvky sociálního učení, muzikoterapie, arterapie a jiných technik. Zejména pro stimulaci dětí a mladých lidí s nejtěžším postižením využíváme takzvanou multisenzorickou místnost vybudovanou jako mořské pobřeží,“ vysvětlila ředitelka.

Oddělení klinické biochemie se v roce 2011 přestěhovalo z polikliniky do tehdy nově otevřeného Pavilonu patologie a centralizovaných laboratoří. Řadí se k nejmodernějším pracovištím svého druhu na Moravě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x