SJÍZDNOST SILNIC: Cesty jsou v kraji sjízdné jen se zvýšenou opatrností

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve čtvrtek sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z informací jednotlivých Správ a údržeb silnic. 

Na Valašsku je na jedničkových komunikacích rozbředlý sníh po chemickém ošetření a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Navíc silně sněží, což zhoršuje dohlednost. Od středních poloh je na vozovkách ujetá vrstva sněhu do pěti centimetrů, místy se objevují zmrazky. V horských oblastech je ujetá vrstva sněhu do 10 centimetrů a další tři centimetry tvoří nová vrstva sněhu. Je zataženo, hustě sněží a teploty se pohybují od minus dvou do nula stupňů Celsia. 

Na Zlínsku rovněž na cestách leží vrstva ujetého sněhu a silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Je zataženo, vyskytují se sněhové přeháňky a teploměr ukazuje od minus tří do minus jednoho stupně Celsia. 

Na Kroměřížsku jsou jedničkové komunikace mokré po chemickém ošetření. Na vozovkách nižší třídy jsou zbytky sněhu po pluhování a při jízdě je nutná opatrnost. Je zataženo a teploty se drží mezi minus jedním až plus jedním stupněm Celsia.

Na Uherskohradišťsku leží na silnicích zbytky sněhu po pluhování a všechny cesty jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Je zataženo, sněží a teploty jsou od minus dvou do minus jednoho stupně Celsia. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x