Zlínský kraj uvolní ze Sociálního fondu dva miliony korun

ZLÍN - Zlínský kraj se rozhodl uvolnit ze Sociálního fondu dva miliony korun na podporu sociálně zdravotních aktivit. Zlin.cz to sdělila mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Dotace jsou určeny na vzdělávací programy pro občany pečující o lidi se zdravotním postižením, dále na aktivity mateřských a rodinných center zaměřené na posílení vzájemných vztahů v rodině a jejich soudržnost i na vzdělávací programy a cvičení určené seniorům a zdravotně postiženým. „Dále podpoříme činnosti spojené s oceňováním bezplatných dárců krve i derivátů krve, posuzování zabezpečení bezbariérového užívání staveb a projekty v oblasti hipoterapie a canisterapie,“ doplnila Dvorníková.

Výzva k předkládání žádostí o podporu ze Sociálního fondu Zlínského kraje pro letošní rok bude společně se vzorem žádosti o dotaci zveřejněna na webových stránkách kraje během tohoto týdne. Lhůta k předkládání žádostí je stanovena do 8. února.

O dotace mohou žádat právnické i fyzické osoby aktivně působící v sociální nebo zdravotní oblasti. Minimální částka dotace činí 10 tisíc korun na jeden projekt (či jednu akci), maximální výše je ohraničena částkou 100 tisíc korun.

V loňském roce bylo ze Sociálního fondu Zlínského kraje podpořeno 69 aktivit a projektů v celkové výši 2,176 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x