Dražba dresů z hokejového utkání s Jaroslavlí vynesla více než 60 tisíc korun

ZLÍN - Internetová dražba dresů, ve kterých koncem loňského roku nastoupili hokejisté PSG Zlín k benefičnímu utkání s Lokomotivem Jaroslavl, vynesla více než 60 tisíc korun. Zlin.cz to řekl mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Celý výtěžek z dražby bude – stejně jako peníze vybrané za vstupné a příspěvky od sponzorů – poukázaný na charitativní účely.

Utkání zlínských hokejistů s Jaroslavlí bylo beneficí věnovanou zesnulému zlínskému odchovanci Karlu Rachůnkovi. Pořadateli utkání byli Karel Rachůnek starší, město Zlín a hokejový klub.

Dresy PSG byly pro benefiční utkání speciálně vyrobené, každý z nich navíc podepsal hráč, který jej oblékl. Za nejvyšší částku byl vydražen trikot kapitána Petra Čajánka, který zájemce z Bratislavy získá za 3 600 korun. Jen o 50 korun méně zaplatí jiný fanoušek za dres Petra Lešky, na celkem 3 500 korun se vyšplhala cena trikotu Martina Hamrlíka. Vyvolávací cena u všech dresů začínala na 1 990 korunách.

„Zájem byl mezi fanoušky i o šálu Lokomotivu Jaroslavl, věnovanou představiteli tohoto ruského klubu. Vydražena byla za 2 190 korun, vyvolávací cena byla stejná jako u dresů. Své majitele naopak nezískaly dva nejdražší předměty věnované do dražby – plastika Obětem renomované sochařky Otílie Demelové – Šuterové s vyvolávací cenou 50 tisíc korun a dres podepsaný hokejovými hvězdami. Ten mohli zájemci získat za 9 990 korun,“ doplnil Dvořák.

Celkem dražba vynesla částku 60 620 korun. I díky ní celkový výnos z benefice věnované Karlovi Rachůnkovi přesáhne částku milion korun. „Celkem 70 procent z této částky poukážeme Domovu pro zdravotně postižené – Velehrad Valašská, se kterým Karel spolupracoval,“ upřesnil Karel Rachůnek starší. Jak dodal primátor a prezident PSG Zlín Miroslav Adámek (TOP 09/STAN), zbylých 30 procent rozdělí město rovnoměrně mezi čtyři organizace, které pracují s nemocnými nebo zdravotně postiženými. „Konkrétně půjde o Klub Íčko, integrované centrum Slunečnice a sledge hokejisty Zlína, dále pomůžeme Nemocnici Milosrdných bratří ve Vizovicích,“ dodal Adámek.

Předání šeků zástupcům vybraných organizací a vydražených dresů a šály fanouškům bude slavnostní tečkou za celou beneficií věnovanou Karlovi Rachůnkovi. „Všechny pozveme do obřadní síně radnice. Termín v tuto chvíli hledáme. Chceme, aby dorazilo co nejvíce lidí, kteří se do této charitativní akce zapojili,“ uzavřel náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN), který se na organizaci benefice podílel.