Vsetínská radnice odmítla převzít nekvalitně postavený chodník

VSETÍN - Město Vsetín nepřevzalo špatně zhotovený chodník v ulicích Mostecká a Hlásenka. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Radnice v minulých dnech zaregistrovala stížnosti občanů na kvalitu opravy chodníků, které nerealizovalo město, ale jeden z mobilních operátorů. Vsetínská radnice jedná s firmou o odstranění vad.

„Loni v prosinci se v ulicích Mostecká a Hlásenka uskutečnily výkopové práce, které prováděla externí firma, jež zajišťovala pro jednoho z mobilních operátorů propojení budov. Vzhledem k tomu, že práce končily již v nepříznivých klimatických podmínkách, nebylo možno realizovat zhutnění povrchu v rozsahu a kvalitě, která byla podmínkou souhlasu města s překopy. Bylo tedy dohodnuto provizorní zadláždění a definitivní oprava pak měla být provedena na jaře letošního roku,“ upřesnila Čadová.

Kvalita doposud provedených oprav dlažby chodníků, kdy při teplotách nad nulou dochází k jejímu opakovanému propadávání, však není pro vsetínskou radnici akceptovatelná ani jako provizorní řešení, a proto chodník doposud nepřevzala. Dodavatel byl opakovaně vyzván k nápravě. V případě nedodržení podmínek nastoupí ze strany města smluvní pokuty.

„Ve většině trasy se po dalších opravách stav zlepšil, nicméně v ulici Mostecká u kruhového objezdu je současný stav stále nevyhovující, proto jsme chodník doposud nepřevzali ani jako provizorně opravený,“ informoval Stanislav Pavelec (TOP 09), III. místostarosta města.

Před definitivním převzetím opraveného chodníku, jakmile to klimatické podmínky dovolí, zajistí investor dostatečné zhutnění podkladu včetně předložení měřícího protokolu a také předláždění v celé šíři po celé trase komunikace.

„V případě nedodržení smluvních podmínek nastoupí z naší strany pokuty vycházející ze souhlasu s překopem a záborem veřejného prostranství. Zatím žádáme občany o toleranci a zvýšenou pozornost při průchodu,“ doplnila starostka města Iveta Táborská (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x