Zlínskou městskou částí Nivy budou moci řidiči projíždět jen sníženou rychlostí

ZLÍN - Pouze třicetikilometrovou rychlostí budou moci řidiči od jara projíždět zlínskou městskou částí Nivy. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Na všech třech hlavních vjezdech do této lokality – od centra na ulici Pod Nivami za odbočkou do ulice Zátiší, od Vršavy na ulici Partyzánská za odbočkou k ulici Sokolská a na začátku ulice Vršavská – začne platit pravidlo pravé ruky a dojde tak k odstranění všech značek upravujících přednost v jízdě. V některých místech budou instalované vodící obrubníky sloužící k usměrňování dopravy a také dojde k zaslepení úzkého průjezdu kolem ostrůvku v ulici Nivy II. V ulici Partyzánská budou umístěny ve směru od Vršavy před prvními obytnými domy zpomalovací polštáře.

Těmito opatřeními chce radnice dosáhnout zklidnění dopravy v celé lokalitě. „Opakovaně nás o to žádají lidé, kteří na Nivách bydlí. Oprávněnost jejich požadavků nám potvrdil i dopravní průzkum, který jsme si nechali udělat. Jednoznačně ukázal, že tudy řidiči objíždějí dopravní kolony v ulici Sokolská a při průjezdu Nivami velmi často překračují rychlost. A tomu je potřeba zabránit,“ sdělil 1. náměstek primátora Jiří Kadeřábek (M.O.R.), který má na starosti dopravu.

Navržená opatření mají přispět nejen ke snížení rychlosti průjezdu vozidel Nivami, ale také ke snížení hustoty provozu, která je v současnosti vysoká.