SJÍZDNOST SILNIC: Silnice ve Zlínském kraji jsou sjízdné s opatrností

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v sobotu většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů hrozí na Kroměřížsku namrzání cest.

Na Valašsku jsou na komunikacích zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření a vozovky jsou sjízdné s opatrností. Je mlhavo, což zhoršuje dohlednost. V nejvyšších polohách leží na silnicích udržovaných chemicky zbytky sněhové kaše do pěti centimetrů a na inertních úsecích je od středních poloh ujetá nesouvislá vrstva sněhu do pěti centimetrů krytá posypem. V horských oblastech pak musejí řidiči počítat s ujetou vrstvou sněhu do 12 centimetrů. Silničáři stále pluhují a provádějí posyp. Je oblačno a teploty jsou od osmi do čtyř stupňů pod nulou.

Na Kroměřížsku jsou jedničkové silnice holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Na komunikacích nižší třídy je ujetá vrstva sněhu krytá posypem a podle silničářů hrozí také namrzání silnic, a to zejména inertních úseků. Je polojasno, sedm až čtyři stupně pod bodem mrazu.

Na Zlínsku je většina cest holá, suchá, vymrzlá a sjízdná bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Na vozovkách udržovaných inertem je nesouvislá ujetá vrstva sněhu do tří centimetrů krytá posypem. Je polojasno a teploměr ukazuje minus sedm až minus čtyři stupně Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou silnice podobně jako na Zlínsku holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Obloha je polojasná a teploty se drží mezi minus sedmi až minus pěti stupni Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x