Rožnovská radnice nechá zateplit poslední školku

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice se rozhodla nechat zateplit poslední z řady základních a mateřských škol ve městě, a to Mateřskou školu 1. máje. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Nezateplená zůstane pouze Základní škola Videčská, která sídlí v historickém objektu. Na zateplení poslední mateřské školy získalo město dotaci ve výši 90 procent uznatelných nákladů.

„V rámci projektu bude provedeno i zateplení střech a výměna stávajících, již nevyhovujících výplní otvorů. Realizací projektu bude dosaženo snížení spotřeby energií, emisí CO2 a zlepšení tepelné pohody dětí a personálu mateřské školy,“ uvedla projektová manažerka rožnovské radnice Jana Konečná.

Celkové náklady projektu jsou spočítány na 5,76 milionu korun, uznatelné náklady z této částky činí 4,1 milionu korun.

„Projekt bude financován z Fondu soudržnosti EU, a to ve výši 85 procent uznatelných nákladů (3,5 milonu korun) a ze Státního fondu životního prostředí ve výši pět procent uznatelných nákladů (206,7 tisíc korun). Spolufinancování z rozpočtu města činí 413 505 korun a 1,625 milionu korun neuznatelných nákladů, což je vypočítaná pětiletá úspora energie,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Na zateplení Mateřské školy 1. máje se bude pracovat od června do října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x