Volby prezidenta: mimo jiné prověrka fyzické kondice členů volebních komisí

K vysoké volební účasti přispívají i starostové v řadě obcí kraje. Zároveň to pro ně znamená prověrku fyzické kondice. S urnou musejí často na velmi odlehlá místa.

Včera nám připadlo sněhu a dorazit na některá odlehlá místa bylo prostě nemožné, dnes přimrzlo a už se nám daří dostat za lidmi, takže by hlasovat o novém prezidentovi by měl každý, kdo si to bude přát,“ informoval Zlin.cz v sobotu ráno starosta Lopeníka Antonín Dulínek s tím, že v pátek odvolila v obci asi čtvrtina ze 150 oprávněných voličů.

80 kilometrů čtverečních mají Velké Karlovice v podhůří Beskyd, jsou jednou z největších obcí ve Zlínském kraji, terény jsou tu velmi náročné a dostat se k voličům na samoty bylo tentokrát opravdu hodně náročné. „Absolvoval jsem to včera a bylo to opravdu docela namáhavé, museli jsme k některým lidem v novém sněhu pořádný kus pěšky, ale zatím jsme vyhověli všem,“ popisoval páteční sněhovou anabázi s urnou starosta Velkých Karlovic Miroslav Koňařík. Je mu 54 let a tak dnes nechal docela rád tuhle fušku rád dalším členům volební komise.

O generaci mladší starosta Provodova Marek Prachař neměl žádný problém. V devětadvaceti letech by to také bylo s podivem. „Zrovna míříme s urnou k pánovi, který je momentálně imobilní, ten ale bydlí pár set metrů od obecního úřadu, jinak cesta za staršími lidmi na paseky, to je hodně náročná věc, musíme sněhem a autem samozřejmě ke každému nedojedeme, no nic, alespoň si prověříme fyzičku,“ směje se starosta Prachař.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x