Během voleb absolvovali strážníci přes 800 kontrol volebních místností

ZLÍN - Během prvního kola prezidentských voleb provedli zlínští strážníci celkem 820 kontrol volebních místností. Serveru Zlin.cz to oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

V rámci dvoudenního mimořádného bezpečnostního opatření, na kterém se podílelo 30 strážníků, se podle Janíka nic závažného nestalo.

Mezi komplikace, které strážníci řešili, patřilo především páteční náledí, jež se vytvořilo na přístupových cestách k některým volebním místnostem. „Technické služby Zlín pohotově reagovaly na naše požadavky a závady ve schůdnosti chodníků podle možností odstraňovaly,“ podotkl Janík.

V pátek kolem půl páté odpolední pak zjistila hlídka z okrsku Kostelec – Štípa, že mezi zlínskou místní částí Lužkovice a obcí Hvozdná havarovalo osobní auto mimo vozovku. Na místě se nacházela jeho řidička a její malé děti. „V kontrolách volebních místností tak mohli strážníci pokračovat až poté, co zabezpečené místo dopravní nehody předali hlídce dopravního inspektorátu republikové policie,“ doplnil Janík.

V sobotu před polednem pak měla skupinka zanedbaných a zapáchajících mužů obtěžovat voliče u volební místnosti v centru města. „Po příjezdu hlídky na místě už nikdo z nepřizpůsobivých občanů nebyl. Zřejmě si vzali k srdci slova jednoho z členů volební komise, který jim předtím promluvil do duše,“ dodal Janík.

Bezpečnostní opatření městské policie se protáhne až do sobotních večerních hodin. Zpracování volebních výsledků se totiž uskuteční v budově zlínské radnice, před níž strážníci monitorují a usměrňují příjezd vozidel okrskových volebních komisí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x