Tříkrálová sbírka vynesla v Rožnově více peněz než loni

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Na Rožnovsku se během letošní Tříkrálové sbírky podařilo mezi lidmi vybrat o více než pět tisíc korun více než v loňském roce. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Rožnovsko je svým výsledkem výjimkou. „Letošní sbírka je celkově za všechny obce spadající pod správu Charity Valašské Meziříčí o malinko nižší než v loňském roce, a to přibližně o 30 tisíc korun. Na Rožnovsku ale bylo vybráno celkem 1 065 451 korun, což je o 5 282 korun více než v roce loňském,“ upřesnil koordinátor sbírky na Rožnovsku Jan Lušovský z Charity Valašské Meziříčí.

Tříkráloví koledníci procházeli nejen Rožnovem, ale také dalšími obcemi mikroregionu Rožnovsko a v obcích Zašová, Velká Lhota, a Střítež.

 „Výtěžek sbírky se částečně vrátí do regionu. Finanční prostředky chceme použít na další splátku budovy ČD ve Valašském Meziříčí, dovybavení Centra služeb v Rožnově a zajištění kompenzačních pomůcek pro pečovatelské služby, které poskytujeme. Zbytek výtěžku použije Arcidiecézní charita pro humanitární pomoc do zahraničí,“ doplnil ředitel Charity Valašské Meziříčí Jiří Gavenda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x