V okolí Jurkovičovy rozhledny padlo více než 40 stromů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Městské lesy Rožnov pod Radhoštěm pokácely více než 40 stromů na Karlově kopci v okolí Jurkovičovy rozhledny. Serveru Zlin.ct to řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

„Dlouho očekávané kácení stromů v okolí Jurkovičovy rozhledny se tak stalo skutečností. Na základě kladného rozhodnutí o povolení kácení stromů provedly Městské lesy Rožnov pod Radhoštěm pokácení 43 kusů jedlí, habrů a smrků,“ upřesnil Gross. Stromy bránily návštěvníkům ve vyhlídce a obdivovatelé stavby zase na rozhlednu neviděli.  

Rozhodnutí o povolení kácení stromů v okolí Jurkovičovy rozhledny v Rožnově pod Radhoštěm nabylo platnosti již v závěru loňského roku. Pracovníci městského úřadu ale se samotným kácením čekali na vhodné počasí. „Díky mrazu a dostatečné sněhové vrstvě jsme až v tomto týdnu rozhodli o pokácení a odvozu dřevin z vrcholu Karlova kopce. Minimalizujeme tak případné škody na dalších porostech a půdě,“ vysvětlila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS) s tím, že k zemi šlo sedm habrů, pět smrků a 31 jedlí.

„Na začátku jara ještě provedeme úklid a vyčištění okolí tak, aby vše bylo připraveno na sezonní otevření Jurkovičovy rozhledny. To je naplánováno na 15. dubna,“ uzavřela starostka Blinková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x