Malý chlapec málem umrzl na lavičce na uherskobrodském vlakovém nádraží

UHERSKÝ BROD - Tragicky mohla skončit cesta desetiletého hocha, kterého matka poslala samotného vlakem z Rakouska k babičce do obce poblíž Luhačovic. Chlapec špatně vystoupil a rozhodl se mrazivou noc přečkat na lavičce na vlakovém nádraží v Uherském Brodě, policisté ho zachránili, serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Malé promrzlé dítě objevili policisté v sobotu kolem půl třetí ráno. Chlapec byl na lavičce stočen do klubíčka, venku bylo osm stupňů pod nulou.

„Oči měl zavřené, ale naštěstí jen spal. Policisté jej probudili a začali zjišťovat, proč neleží někde v teple v posteli. Zjistili, že se jedná o desetiletého chlapce z Brna, který si při daleké cestě spletl zastávku a omylem vystoupil v Popovicích. Pak naštěstí jel ještě jeden vlak, který ho odvezl do Uherského Brodu. Protože už žádný další vlak nejel, chtěl venku v mraze počkat na první ranní spoj,“ konstatoval Mergental.

Policisté jej odvezli na oddělení, kde mu uvařili teplý čaj a dali něco k jídlu. Pak kontaktovali jeho příbuzné u Luhačovic, nechali jej pár hodin v klidu v teple vyspat a poté ho předali sociální pracovnici, která hocha předala jeho příbuzným.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x