Policisté na Slovácku zadrželi dva opilé řidiče a tři bez řidičáku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťským policistům se během uplynulého víkendu podařilo zadržet dva řidiče pod vlivem alkoholu a tři bez řidičských průkazů. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Jeden z případů se stal v sobotu dopoledne v Březolupech. Třiatřicetiletý muž nezvládl v jedné z uliček řízení a s osobním opelem vjel do příkopu, ze kterého nemohl vyjet zpět. Na pomoc mu přijel známý ve favoritu a snažil se opel ze sněhu vytáhnout. To už ale k místu přijeli policisté. „Zjistili jsme, že řidič opelu má v dechu 3,3 promile alkoholu a navíc je bez řidičského průkazu, protože má vyslovený zákaz řízení. Jeho kamarád ve favoritu byl sice střízlivý, ale ještě dva roky má vyslovený zákaz řízení. Oběma teď hrozí až tříleté vězení,“ konstatoval Mergental.

Ve stejný den zastavili dopravní policisté ve Starém Městě třicetiletého muže, který jel s felicií i přesto, že už čtyři roky má vyslovený zákaz řízení, který mu měl skončit letos v červnu. Porušením zákazu si vysloužil podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

V noci na neděli pak hradišťští policisté přistihli v Kunovicích jednapadesátiletého muže při řízení peugeotu, kdy v jeho dechu naměřili 1,86 promile alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x