Města a obce v kraji mohou opět zabojovat v soutěži Zlatý erb

ZLÍN - Zlínský kraj spolu se Sdružením Zlatý erb vyhlásil krajské kolo 15. ročníku soutěže Zlatý erb. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková, v soutěži mohou města a obce porovnat kvalitu svých webových stránek.

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování.

Soutěž Zlatý erb je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. „V krajských kolech se hodnotí takzvané povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost,“ upřesnila Dvorníková.

Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce a nejlepší elektronická služba.

Krajského kola Zlínského kraje soutěže Zlatý erb se mohou zúčastnit města a obce kraje se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Uzávěrka příjmu přihlášek je stanovena na čtvrtek 31. ledna do 16 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x