V Uherském Brodě mají už bezdomovci v noci kam složit hlavu

UHERSKÝ BROD - Nízkoprahové denní centrum svatého Vincence v Uherském Brodě zahájilo v těchto dnech i noční provoz pro lidi bez přístřeší. Serveru Zlin.cz to oznámila vedoucí centra Bohumila Smutná.

Lidé bez přístřeší tak mají v mrazivých nocích už kde složit hlavu. „S vedením města jsme se dohodli, že když teplota v Uherském Brodě klesne ve dvou dnech po sobě na nejméně minus sedm stupňů Celsia, otevřeme noční provoz. Ten funguje v době od 19.30 do 7.30 hodin, a to i přes víkend,“ podotkla Smutná.

Během tohoto mimořádného nočního provozu mohou uživatelé zdarma využít možnosti osobní hygieny, dále dostanou zdarma polévku, chléb a kávu. Čaj je k dispozici neustále. „Za symbolickou cenu nabízíme i čisté oblečení, včetně spodního prádla. Kapacita je 10 lůžek. Ostatní mohou využít jako seďárnu, kde je kapacita 18 lidí,“ doplnila Smutná.

V době od pondělí do pátku poskytuje nízkoprahové centrum v Uherském Brodě své pravidelné služby v době od 7.30 do 14 hodin. Pracovnice centra také vyjíždějí pravidelně každý čtvrtek do terénu a navštěvují, vyhledávají a nabízejí pomoc lidem bez přístřeší.