Soutěž Den s primátorem má prvního vítěze

ZLÍN - Ojedinělá soutěž nazvaná Den s primátorem má svého prvního vítěze, stal se jím Martin Žilinský. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Vítěz stejně jako dalších 15 účastníků správně odpověděl na tři položené otázky, na rozdíl od nich měl ale štěstí při následném losování, ve kterém primátor Miroslav Adámek (TOP 09) určil vítěze. Oba pánové se potkají na radnici v pondělí 28. ledna.

„Program máme připravený. Chceme především panu Žilinskému ukázat, jak radnice funguje a že je to vlastně společnost jako každá jiná. A že i politici a úředníci jsou obyčejní lidé,“ prozradil Miroslav Adámek.

Soutěžící odpovídali prostřednictvím speciálního banneru umístěného na úvodní straně městského webu na tři otázky. Správné odpovědi byly ukryté v článcích, které byly na webu už dříve publikovány.

Soutěž Den s primátorem odstartovala letos v lednu. Primátor od ní očekává dva přínosy: další otevření radnice vůči veřejnosti a zlepšení informovanosti o činnosti města prostřednictvím městského webu.

Druhý díl soutěže Den s primátorem se uskuteční v květnu.