SJÍZDNOST SILNIC: Na Zlínsku hrozí námraza

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve středu většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů hrozí na Zlínsku námraza a dohlednost v celém kraji zhoršují mlhy.

Na Valašsku jsou jedničkové vozovky většinou mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Komunikace nižší třídy pokrývá zajetá vrstva sněhu, ve vyšších polohách až do výše 10 centimetrů. Místy se objevují mlhy, které komplikují dohlednost. Je zataženo a teploměr ukazuje od nula do jednoho stupně Celsia.

Na Zlínsku jsou jedničkové silnice holé, mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na komunikacích nižší třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu. Dohlednost zhoršují místy mlhy a také dešťové přeháňky. V celém okrese se místy vyskytují námrazy a silničáři provádějí údržbu. Navíc varují, že vzhledem k poklesu teplot se námrazy mohou vytvořit i na jiných místech. Podle informací Správy a údržby silnic Zlínska je aktuální nebezpečí námrazy například na Sirákově či na Petrůvce. Je zataženo a teploty se pohybují od nula do jednoho stupně Celsia.

Na Kroměřížsku jsou cesty I. třídy mokré po chemickém ošetření a řidiči musejí být opatrní. Stejně tak musejí být obezřetní při jízdě po vozovkách nižší třídy, kde leží zbytky rozbředlého sněhu. Je oblačno, mlhavo a teploty se drží mezi minus jedním až plus jedním stupněm Celsia.

Na Uherskohradišťsku je většina cest holá, mokrá a sjízdná se zvýšenou opatrností. Místy je mlhavo a objevuje se mrholení. Obloha je zatažená a teploty jsou od minus jednoho do plus dvou stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x