Zlínský rybářský spolek oslaví 10. výročí plesem

ZLÍN - Zlínský rybářský spolek oslaví v letošním roce 10. výročí od svého založení a oslavy jubilea vyvrcholí 10. Rybářským plesem. Serveru Zlin.cz to oznámil předseda rybářského spolku Jiří Přibík.

Ples se uskuteční 25. ledna v Interhotelu Moskva a v prodeji je posledních několik lístků. Ples má mezi veřejností obrovský ohlas a vstupenky byly například loni vyprodané už tři týdny před akcí.

Letošní ples se ponese ve stejném duchu jako předchozích devět ročníků, slavnostní ráz desetiletých oslav však podtrhne nabitější program. Účastníci se mohou těšit například na ukázky společenských tanců, barmanskou show či orientální tanečnice. „Chybět nebude ani tombola, ve které bude kolem pětistovky cen. Štastlivci mohou získat jednoho z 20 kaprů, uzená kolena, prasečí hlavu, ale i třeba televizor nebo krmivo pro ryby či rybářské potřeby od navijáků po celé pruty,“ upřesnil Přibík.

K poslechu bude na slavnostním plese hrát taneční orchestr Yeste To Yde, ale i cimbálová muzika Strážničan či DJ Jára Stašek. Vstupné je 190 korun.

Zlínský rybářský spolek byl založen 26. září roku 2002 a od roku 2003 měl 96 členů. Oslavy jubilea ale přesunul spolek až na letošní leden. Momentálně spolek udržuje počet členů na čísle 72.

Vodní dílo Fryšták je rozděleno na tři nádrže, a to Hlavní, Dolnoveskou a Lukovskou. Celková rozloha fryštácké přehrady je přes 62 hektarů, největší hloubka je na přehradě přibližně 8,5 metru. Za svou existenci rybářský spolek do přehrady vypustil kolem 100 tun ryb a zachytat si sem přišlo asi 4 800 rybářů. Loni spolek do přehrady vypustil rekordních více než 15 tun ryb, letos hodlá spolek váhu ryb ještě zvýšit. „Plánujeme vysadit ryby za 1,2 milionu korun, což představuje asi 12 tun,“ konstatoval Přibík.

Fryštácká přehrada láká rybáře velkými candáty, kdy délka 70 centimetrů není výjimkou, štikami i trofejními sumci. Ti největší mohou měřit až dva metry. V přehradě ale žije také velké množství bolenů, až dvacetikilogramoví kapři, amuři delší než metr či až třicetikiloví tolstolobici. S pytláky spolek žádné velké problémy nemá. „Dobře spolupracujeme se strážníky, takže s pytláky moc problémy nemáme a v drtivé většině přicházejí jen lidé s platnými rybářskými lístky,“ dodal Přibík s tím, že letos se cena rybářského lístku zvedla pro nečleny spolku o 50 korun na současných 3 200 korun.