VIDEO: V souvislosti s metanolovou kauzou je ve vazbě šest lidí

ZLÍN - V souvislosti s metanolovou kauzou sedí ve vazbě už šest lidí. Serveru Zlin.cz to ve středu oznámil Jindřich Kučera, náměstek krajského ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování.

Původně byli ve vazbě tři lidé, nyní se počet vazebně stíhaných zvýšil na dvojnásobek. Novými vazebně stíhanými jsou dva lidé z Přerovska a jeden člověk pochází z Trutnovska. Pětice z nich se zpovídá z obecného ohrožení a hrozí jim až dvacetileté vězení či výjimečný trest.

„Počet poškozených se ke konci roku vyšplhal na 124 lidí a na otravu metanolem zemřelo za loňský rok 39 osob Ve Zlínském kraji jsme obvinili 39 lidí a čeká nás ještě výslech přibližně tří stovek podezřelých. Před námi je také zkoumání asi 15 tisíc zajištěných vzorků alkoholu a řada znaleckých posudků,“ poznamenal Kučera.

Poškození se mohou podle dozorujícího státního zástupce Romana Kafky stále připojit k trestnímu řízení. „Předpokládáme, že vyšetřování ještě potrvá tak pět měsíců a do letošního podzimu by mohl začít soudní proces,“ konstatoval Kafka.

Metanolová kauza vypukla loni v září a jen na Zlínsku se závadným alkoholem otrávilo 13 lidí, dalšího pacienta evidovala také vsetínská, kroměřížská a uherskohradišťská nemocnice. Celkem čtyři lidé v kraji na metanol zemřeli.

Podle Kafky byla středeční tisková konference v souvislosti s metanolem na dlouho poslední. „Do konce vyšetřování už médiím žádné další informace neposkytneme,“ uzavřel Kafka.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x