Vandalové ve Valašském Meziříčí opět zničili vysázené stromy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Stromy ve valašskomeziříčské ulici Králova a u galerie Sýpka se opět staly terčem vandalů. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.  

Neznámí pobertové tentokrát poničili dva vloni vysazené stromy, a to lípu srdčitou a javor mléč. Oba dva jsou natolik narušené, že jej zahradníci budou muset zcela odstranit. Stromy u galerie Sýpka obměňovala meziříčská radnice již třikrát. Pořizovací cena jednoho stromku včetně práce činí přitom asi čtyři tisíce korun.

„Jedná se o lokality, kde jsou stromy pravidelným terčem vandalů. Stromy na původní místa vysázíme opět na jaře,“ podotkla Eliška Matochová z meziříčské radnice.

Ochranou městské zeleně se zabývají i strážníci. „Pachatelům hrozí za přestupek proti majetku pokuta až do výše 15 tisíc korun. Pokud se prokáže, že se jedná o trestný čin, událost předáme Policii České republiky. V tomto případě hrozí pachateli, který se dopustil přečinu poškození cizí věci, až roční vězení,“ poznamenal ředitel městské policie Ivan Kadora. Dodal, že dopadnout vandaly je velmi těžké.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x