SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji jsou sněhové jazyky i ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři však upozorňují, že například na Kroměřížsku se objevuje ledovka i sněhové jazyky.

Na Valašsku jsou jedničkové cesty mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Místy se tvoří sněhové jazyky. Na komunikacích nižší třídy je zajetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrní. Fouká silný nárazový vítr a sněhové přeháňky zhoršují dohlednost. Jinak je zataženo a rtuť teploměru klesla na minus osm až minus šest stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku jsou jedničkové vozovky mokré po chemickém ošetření. Na silnicích nižší třídy je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Ledovice je i na inertních úsecích. Vane silný vítr a objevují se sněhové přeháňky. Podle silničářů hrozí lokální namrzání cest a při nárazovém větru i tvorba sněhových jazyků. Je zataženo a teploty se drží mezi minus sedmi až minus pěti stupni Celsia.

Na Zlínsku je většina vozovek holá, suchá a vymrzlá. I v tomto regionu silně fouká, obloha je zatažená a teploty jsou od minus sedmi do minus čtyř stupňů Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou jedničkové komunikace holé, suché a vymrzlé. Na cestách nižší třídy je rozbředlý sníh po chemickém ošetření a silnice jsou s opatrností sjízdné. Je zataženo s teplotami od minus pěti do minus dvou stupňů Celsia.