Proti Vítkovicím už naskočí i mladý reprezentant Honejsek

Záda už nebolí, neboli: mladá puška se zkušenostmi z reprezentace Antonín Honejsek už může po vynucené zdravotní pauze v dnešním 41. kole na led. A palebná síla druhého týmu Tipsport extraligy PSG Zlín se tak může zvýšit.

Zlíňané hráli dvakrát venku, vždy padli až v prodloužení, po bodu z Pardubic a pražské Slavie, to může v samotném závěru mít svou cenu. Do konce základní části chybí ještě 12 utkání, pokud tým trenéra Vlacha vyloženě nezpacká poslední čtvrtinu soutěže, vypadá to zatím na postup do play off z první šestky.

Kabina ale žije samozřejmě dnešním utkáním. S Vítkovicemi se začíná jako tradičně v pátek v příchuti moravského derby v 17.30. Nebude už u toho mladý obránce Petr Šenkeřík, který jde na hostování do pražské Slavie. Zlín tak dává najevo, že má kvalitních obránců dost, bývalého mládežnického reprezentanta se rozhodně nezříká.

Velmi zajímavý je pohled na statistiky kanadského bodování. Rozdíly mezi zlínskými bardy jsou tak těsné, až to svádí k soutěživosti. Vede Petr Leška s 32 body, o bodík za ním jeho kolega z útoku Jaroslav Balaštík. Těsně za nimi devětadvacetibodoví Petr Čajánek a Ondřej Veselý, o něco níž mladíci Petr Holík a Antonín Honejsek. Může být i tahle vyrovnanost motivující?

Kluci se o tom určitě baví, statistiky sledují, rozhodně to nemá přednost před výsledky týmu, ale zajímavá tahle vyrovnanost rozhodně je,“ hodnotí čelo klubových statistik před duelem s Vítkovicemi trenér Rostislav Vlach.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x