Muž pod vlivem alkoholu a drog zbil ve Zlíně svou přítelkyni, skončil na záchytce

ZLÍN - Na pomoc zbité sedmadvacetileté ženě museli v pátek nad ránem vyjet zlínští strážníci. Jak serveru Zlin.cz oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík, mladou matku dvou dětí zbil její o devět let starší přítel pod vlivem alkoholu a drogy.

Násilí se muž dopustil v domě v ulici Nad Ovčírnou, žena byla po příjezdu hlídky otřesena a krvácela z nosu. „V bytě byly i její dvě malé děti. S ohledem na způsobené poranění i psychický stav mladé ženy jsme přivolali záchranku a ženu doprovodili před dům. Na schodech jsme narazili na jejího podnapilého přítele,“ podotkl Janík.

Násilník nadýchal téměř 1,7 promile alkoholu. „Svou roli v celém incidentu jistě sehrála i marihuana, kterou měl dle svých vlastních slov muž kouřit. Agresor měl nevyzpytatelné projevy nálad, při kterých nedokázal kontrolovat své chování a stával se nebezpečným sobě i svému okolí. Strážníci jej tak nakonec museli zpacifikovat za použití síly a nasadit mu pouta,“ doplnil Janík s tím, že muž putoval na záchytku do Kroměříže.