Výběrovým řízením ušetřila vsetínská radnice na opravě silnice téměř 42 tisíc korun

VSETÍN - Vsetínské radnici se podařilo transparentním výběrovým řízením ušetřit na opravě krajnice komunikace v Janišově téměř 42 tisíc korun. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Jana Čadová.

Původně chtělo město nechat opravit místní komunikaci už v loňském roce, nakonec ale začnou práce až počátkem tohoto roku. Časová prodleva vznikla nutností vyhlásit druhé kolo výběrového řízení.

Rozpočtáři stanovili opravy krajnice na 245 tisíc korun, nakonec ale budou stát 222 008 korun. „Ve většině případů dosahujeme při výběrových řízeních oproti původnímu odhadu nižší částky, a to přibližně o 10 až 15 procent,“ konstatovala starostka města Iveta Táborská (ODS). V prvním kole výběrového řízení však město obdrželo nabídky, které dosahovaly tří stovek tisíc korun, nejlevnější nabídka byla v hodnotě téměř 264 tisíc korun. „S nabídkou jsme se nespokojili a soutěž jsme i navzdory tomu, že jsme se dostali do časového tlaku, zrušili,“ řekla Táborská.

Až vyhlášení druhého kola soutěže přineslo městu žádanou úsporu. Místní firma nabídla provést práce za 222 008 korun, což bylo o téměř 42 tisíc korun méně než návrh společnosti v prvním kole.

Ve snaze zkvalitnit postup při zadávání veřejných zakázek vedení radnice přijalo v roce 2010 právníka – specialistu na zadávání veřejných zakázek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x