Zámek Kinských ovládnou masožravky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčský zámek Kinských bude od soboty hostit neobvyklou výstavu, v rámci které lidem představí svět masožravých rostlin. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Renata Votrubová.

Výstavu nazvanou Masožravky – zelení dravci mezi rostlinami pořádají pracovníci Muzea regionu Valašsko ve spolupráci s odborníky z Univerzity Palackého v Olomouci. Výstava masožřavých rostlin začne v 10 hodin dopoledne a vstupenky na výstavu jsou slosovatelné. „Pět šťastlivců získá na konci výstavy celoformátové foto masožravek,“ upřesnila Votrubová.

K vidění bude řada živých exponátů z celého světa – špirlice, heliamfory, láčkovky, rosnolisty, rosnatky, australské trpasličí rosnatky, tučnice a mucholapky. Výstava je doplněna textovými panely, ze kterých se návštěvníci mohou dočíst řadu zajímavostí o těchto rostlinách.

K výstavě je připraven také lektorský program pro žáky škol i širokou veřejnost. Zájemci se také mohou v rámci výstavy zapojit do výtvarné soutěže. Masožravé rostliny budou moci lidé obdivovat do 1. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x