SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji jsou sněhové jazyky i zledovatělý sníh

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v neděli většinou sjízdné bez problémů nebo se zvýšenou opatrností. Jak vyplývá z informací jednotlivých Správ a údržeb silnic, v kraji se objevuje zmrzlý ujetý sníh i sněhové jazyky.

Na Valašsku jsou jedničkové silnice mokré po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Je mlhavo, což zhoršuje dohlednost. Na cestách nižší třídy je ujetá vrstva sněhu do šesti centimetrů krytá posypem. V horských oblastech je ujetá vrstva sněhu do 15 centimetrů, místy jsou vyjeté koleje a nového sněhu připadly asi dva centimetry. Silničáři průběžně plujují a provádějí posyp. Upozorňují řidiče, že místy se v regionu vyskytují sněhové jazyky. Je zataženo s teplotami od minus šesti do minus jednoho stupně Celsia.

Na Zlínsku i Uherskohradišťsku jsou komunikace holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. V obou regionech je zataženo, na Zlínsku hlásí teploty od minus šesti do minus čtyř stupňů Celsia, na Slovácku pak od minus čtyř do minus dvou stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku jsou vozovky rovněž většinou holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Ve vyšších polohách okresu je však ujetá vrstva zledovatělého sněhu a řidiči musejí počítat také s častou tvorbou sněhových jazyků. Opatrnost při jízdě je podle silničářů nutná. Je zataženo a teploty se pohybují od minus sedmi do minus čtyř stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x