Na Slovácku přibylo podnapilých šoférů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku se za poslední týden zvýšil počet podnapilých řidičů. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že to vyplynulo z pravidelných týdenních statistik.

V posledních sedmi dnech přistihli policisté na silnicích Uherskohradišťska sedm podnapilých řidičů, o týden dříve v policejní síti uvízl jeden hříšník. „Kromě sedmi podnapilých šoférů jsme přistihli také devětapadesátiletého cyklistu, který vyrazil na zledovatělou cyklostezku s 2,69 promilemi alkoholu v dechu. Spadl a poranil se. Naštěstí se nemotal nikde autům pod kola, i tak ale může počítat s pokutou od 25 do 50 tisíc korun,“ podotkl Mergental.

Alkohol požil také jedenapadesátiletý muž, kterého zastavila hlídka uherskohradišťských policistů v Kunovicích. Řidič seděl za volantem osobního peugeotu i přesto, že měl v dechu 1,86 promile alkoholu. Muži nyní hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na 10 let.

Policisté v uplynulém týdnu zadrželi také jednoho řidiče pod vlivem drog. Šlo o jedenatřicetiletou ženu ze Starého Města. „Než jsme zjistili, o koho se jedná, trvalo to nějakou chvíli. Když ji policejní hlídka ve Starém Městě vyzvala k předložení dokladů, žena policistům nic nedala. Následně uváděla různá jména a data narození, která jí měla patřit. Ovšem ani jedno nebylo její. Pravou totožnost jsme zjistili až na policejním oddělení. Byla pod vlivem amfetaminu,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x