Vsetínští policisté varují seniory před podvodníky, opět přibylo případů okradených

VSETÍN - Vsetínští policisté se rozhodli znovu důrazně varovat seniory před podvodníky. Jak serveru Zlin.cz oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková, v poslední době se případy okradených důchodců opět množí.

Na Vsetínsku v posledních týdnech okradených a podvedených seniorů rapidně přibylo.

„Před Vánocemi okradly podvodnice nabízející k prodeji deky seniorku o zlato, a to ve Vsetíně. Další podvedenou byla v prosinci osmdesátiletá paní z Rožnova pod Radhoštěm, kterou okradla žena vydávající se za její sousedku o 75 isíc korun,“ konstatovala Javorková.

Podvodníci používají podle policistů různé finty, lsti a legendy, pod kterými staré lidi okrádají. „Před několika dny připravili seniora o desítky tisíc korun podfukáři, z nichž jeden se vydával za vnuka.  Zavolal čtyřiaosmdesátiletému muži z Valašského Meziříčí s tím, že má dopravní nehodu a nutně potřebuje peníze. Muž chtěl vnukovi pomoci, připravil peníze a chystal se je odnést na místo dopravní nehody. Před domem už ale na něj čekal nějaký muž, který řekl, že ho pro peníze posílá jeho vnuk. Senior mu finance předal. Až později zjistil, že nikdo z rodiny nehodu neměl,“ doplnila Javorková.

Nepoctivcům hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté důchodce nabádají, aby nikoho cizího do bytů nevpouštěli, dali si pozor na podivné telefonáty, kdy se lidé vydávají za vnuky či rodinné příslušníky a loudí peníze na opravu či koupi auta, ale pozor si mají starší lidé dávat i na podomní prodej hrnců, dek či nářadí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x