Zájemci o účast fotosoutěže z Valašského mikulášského jarmeku mají poslední možnost přihlásit své snímky

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Poslední možnost přihlásit své snímky z valašskoklobouckého Valašského mikulášského jarmeku do fotosoutěže mají všichni zájemci, kteří se chtějí klání zúčastnit. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková, termín uzávěrky je v pondělí 21. ledna.  

Lidé mohou do soutěže O najpěknější jarmekovú fotku přihlásit jakékoliv fotografie, které na jarmeku pořídili. Může jít o nevšední pohled na naplněné náměstí, detail úsměvu anděla či momentku s čertem.

„Soutěž je určena amatérským fotografům a zapojit se může skutečně každý návštěvník, který při loňském nebo některém předešlém jarmeku stiskl spoušť fotoaparátu. Uzávěrku stanovujeme záměrně až na leden, aby měli lidé možnost své fotky z jarmeku zpracovat a vybrat z nich ty nejlepší záběry,“ řekla pořadatelka Eva Sáblíková.

Soutěží se ve třech kategoriích, Trh a řemesla, Tradice a budoucnost Valašskokloboucka a S lidmi na jarmeku. Přihlásit je možno fotografie klasické i digitální, barevné i černobílé, z kteréhokoliv ročníku Valašského mikulášského jarmeku.

Jeden autor může přihlásit nejvýše pět svých fotografií. Velikost vyvolané fotografie by měla být 13 x 18 centimetrů, rozlišení digitální fotky ve formátu JPEG pak 1 600 x 1 200, maximální velikost 500 kB. Každá fotografie musí mít název a kategorii, v níž má být hodnocena. Dále musí obsahovat jméno autora, věk, adresu, telefon a e-mail. „Fyzicky je možné fotky přinést do Městského informačního centra Valašské Klobouky, v elektronické podobě je mohou lidé zaslat na adresu jarmek.souteze@seznam.cz. Zásilku je třeba označit heslem VMJ 2012 – fotosoutěž,“ dodala Sáblíková.

Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni a odměněni při 22. valašském mikulášském jarmeku, který se bude konat v letošním roce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x