Mladá řidička, která na Valašsku vjela pod vlak, svým zraněním podlehla

STŘÍTEŽ NAD BEČVOU - Mladá čtyřiatřicetiletá řidička z Rožnovska, která v neděli vjela na přejezdu u Stříteže nad Bečvou pod kola vlaku, nakonec svým vážným zraněním podlehla. Server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Neštěstí se stalo krátce před 18. hodinou, mladá žena jela ve voze značky Škoda Felicie a vjela na přejezd označený kříži a doplněný dopravní značkou Stůj, dej přednost v jízdě. Osobní vlak jel ve směru od Valašského Meziříčí na Rožnov a strojvedoucí i přes použití rychlobrzdy už nedokázal střetu zabránit. Přední částí vlaku narazil do pravého boku auta. Vozidlo zůstalo po nárazu zaklíněno pod vlakem. Žena, která cestovala v autě sama, utrpěla těžká zranění, se kterými byla převezena na ARO do valašskomeziříčské nemocnice. Tam ale vážným poraněním, podlehla.

Policie nyní žádá o pomoc případné svědky tragédie. „Podle zjištěných informací měl z druhé strany u přejezdu před dopravní nehodou stát řidič v osobním autě s přívěsným vozíkem. Žádáme tohoto řidiče, aby se ozval policii. Pokud střet s vlakem náhodou viděli další svědci, ať nás rovněž kontaktují,“ řekla Javorková.

Proč na železniční přejezd řidička vjela, se zatím neví. „Jedna z verzí je ta, že mohlo z její strany dojít k záměně přijíždějícího vlaku s nákladním automobilem, který by mohl projíždět po souběžné komunikaci I/35, která je vzdálená od železniční trati pouze několik metrů,“ poznamenala Javorková.

Na Vsetínsku se letos jedná o první dopravní nehodu s následkem smrti. Vloni zemřelo na zdejších silnicích pět lidí a v roce předchozím 10 lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x