Policie dopadla řidiče, který jel v Uherském Hradišti s kradeným vozem, odcizenými značkami, bez papírů a pod vlivem pervitinu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté dopadli v neděli nad ránem jedenatřicetiletého muže, který jel v kradeném autě, s odcizenými značkami, bez papírů a pod vlivem pervitinu. Navíc se snažil policistům ujet a ukázalo se, že drogu podával i těhotné přítelkyni, serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisté chtěli zastavit řidiče stříbrného Opel Omega, když projížděl uherskohradišťskou ulicí Lechova. Šofér ale nezastavil a začal před hlídkou ujíždět směrem k Jarošovu, ulicemi města jel rychlostí 160 kilometrů v hodině. „Policisté se snažili auto předjet a zastavit. Opel jel ale po středu vozovky a kličkoval tak, aby jej policisté nemohli předjet. Do pronásledování se přidalo ještě jedno policejní auto,“ podotkl Mergental.

V Bílovicích prchající řidič odbočil vpravo do místních uliček. Jedna hlídka jela za ním, druhá mu nadjela do protisměru. Muž ovšem nezvládl řízení a při dalším odbočování vlevo narazil s autem do zídky před rodinným domem. Z místa se snažil ještě vycouvat, ale marně. Ve voze se zamkl a odmítal otevřít, auto odemknul až poté, co policisté vytáhli zbraň.

Policisté zjistili, že zadržený muž z Uherského Hradiště má do podzimu vyslovený zákaz řízení. Zkouška na drogy prokázala přítomnost amfetaminu, který je obsažen v droze pervitin. „Řidič se k užití drogy pár hodin před jízdou přiznal. Policisté zjistili, že muž si pervitin vyrábí sám a dává jej také své přítelkyni, kterou vezl při svém divokém ujíždění v autě. Neboť policisté zjistili, že slečna je těhotná, odvezli ji na vyšetření do nemocnice,“ doplnil Mergental.

Při prohlídce auta policisté našli také dva sáčky s marihuanou. Když se policisté zaměřili na samotný Opel Omega, zjistili, že registrační značky patří úplně jinému autu, jehož majitel krádež značek před několika dny oznamoval. Zadržený muž se k jejich krádeži přiznal. Ukradl je proto, aby s nimi kamuflovat to, že opel je kradený a zmizel zhruba před čtrnácti dny z obce na Hodonínsku.

Muž putoval do policejní cely. Je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a z krádeže, za což mu ze zákona hrozí až pět let vězení. Kromě toho se dopustil několika přestupků v dopravě, za které mu hrozí desetitisícové pokuty a zákaz řízení.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14635′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚628‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14635‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x